Miloš (13) glava domaćinstva: Od četvrte godine vozi traktor, poslije škole nema odmora

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je otac preminuo prije šest godina.

“Prvi put sam sjeo u traktor sa četiri godine. Počelo me zanimati i obrada zemljišta. Naučio me tata, a onda tečo i tako sad on i ja obrađujemo velike površine. Sa dva traktora ima i tečo i ja i olakšamo sebi posao. Sve stižem naučio me tako da sam se više navikao. Nije teško“, kaže trinaestogodišnji Miloš Jeličić.

Miloš je i vrlodobar đak. Poslije škole, priča, nema odmora, jer posao ne smije da čeka.

“Ovo je kao što vidite moja stoka i oko ovoga se skuplja sijeno tokom polovine godine i brinem se o tome. Prodajem mlijeko i sir i pomažu mi da zarađujem i sve to.’ Život na selu nije težak kao što mnogi pričaju“, kaže Miloš.

Miloševa majka Snježana kaže da ima troje djece ali ističe da joj je Miloš desna ruka. Od malih nogu učio je da radi sve priča Miloševa majka.

”Nije mu ništa teško. Sve radi pomaže i ja bih poručila i ostaloj djeci da budu kao moj Miloš“, kaže Miloševa majka Snježana Jeličić.

I Miloš zaista može da bude primjer svojim vršnjacima, ali i onima koji su dosta stariji od njega. Ne mašta o skupocjenim stvarima, već samo o tome da sve kod kuće bude kako treba.

atv