Prijem za roditelje novorođene djece u Prnjavoru: Ove godine rođeno 255 djece (FOTO)

Prijem za roditelje sa područja Prnjavora koja su u toku zadnja tri mjeseca 2023. dobili dijete upriličen je u sali Centra za kulturu u Prnjavoru. 75 beba rođenih u četvrtom kvartalu 2023 darovano je sa iznosom od 500 KM te su im, ovom prilikom, uručeni i prigodni pokloni. Gradonačelnik Prnjavora izrazio je zadovoljstvo što je ove godine na području Prnjavora rođeno 255 djece, što je 5,8 odsto više nego prethodne godine.

Gradonačelnik Prnjavora, Darko Tomaš upriličio je prijem za roditelje i njihovih 77 djece koja su rođena u posljednjem kvartalu 2023 godine. Roditeljima je uručena podrška u iznosu od 500 KM kao i prigodni pokloni za bebe.

Najljepšim blagoslovom koji ljudi mogu da dožive majka Milijana Knežević naziva roditeljstvo koja je kroz profesionalno opredjeljenje babice vidjela koliko roditeljstvo pozitivno utiče na čovjeka pa se i ona ostvarila kao majka.

„Ja imam jednog dječaka od tri godine i djevojčicu od dva mjeseca. I vjerujte da ništa nije teško kad ih vidite. Predivan događaj u Domu kulture. Predivan gest gradonačelnika i jedna lijepa podrška ua buduće roditelje koji smo ostali da živimo u ovom gradu“ kaže mlada majka.

Malena beba od dva mjeseca je Gordanino prvo dijete, za koje kaže da je istinsko ostvarenje u njenom životu te da će u budućnosti nastojati da ima još više djece. Tako majka Dobrila, kojoj je ovo četvrto dijete u porodici kaže da je roditeljstvo izazovno ali i predivno iskustvo.
Godinama unazad opština i grad Prnjavor darovao je porodice sa troje ili više djece. Međutim, na zahtjev DNS-a prije dvije godine pokrenuta je akcija uručenja 500 KM svakoj bebi iz Prnjavora. Za ovogodišnju namjenu Grad je izdvojio oko 127 hiljada KM sredstava.

„Moram reći podatak da je prošle godine rođeno 241 dijete, da je danas zaključno sa 22.12. , kad smo napravili ovaj presjek rođeno 255 djece, što znači 5,8 odsto više nego prošle godine što je svakako podatak koji ohrabruje. Ono što treba pomenuti da smo 3 pita u ovoj godini organizovali ovakve prijeme. Ovo je 4 put, danas je ovdje 75 porodica, rođeno 77 djece, s obzirom da su dvije bile bizanačke trudnoće“, istakao je Tomaš.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jer se pokazuje da je ovakva pronatalitetna politika urodila plodom te se nada da će iduće godine pripremati još više darova.

TV K3