PRNJAVOR: NA SVEČANOJ SJEDNICI URUČENE POVELjE I POHVALE ZASLUŽNIMA ZA RAZVOJ GRADA /FOTO/

Svečanom sjednicom gradske Skupštine na kojoj su uručena najviša priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama za poseban doprinos razvoju lokalne zajednice večeras je obilježen 24. mart, Dan grada Prnjavor.

Najviše gradsko priznanje, Povelja zaslužnog građanina sa zlatnim grbom grada Prnjavor, pripalo je atletičarki Jeleni Gajić za zasluge u razvoju sporta i postignute izvanredne rezultate na sportskim takmičenjima.

Gajićeva je novinarima rekla da je počastvovana što je upravo ona dobitnik Povelje.

„Ovo je najviše priznanje koje sam dobila u svojoj dosadašnjoj sportskoj i naučnoj karijeri, jako sam počastvovana, nadam se da ću svojim daljnjim radom opravdati ukazano povjerenje“ , izjavila je Gajićeva novinarima.

Povelja grada Prnjavor sa zlatnim grbom grada Prnjavor uručena je Udruženju Italijana Štivor za poseban doprinos u razvoju grada, a Povelja sa srebrnim grbom grada Prnjavor predsjedniku Organizacije slijepih i slabovidih lica Prnjavor Goranu Vasiću za postignute rezultate u radu.

Pohvale grada dobili su Boro Mijić za nesebičan, human i primjeren rad u oblasti dječije zaštite u predškolskom vaspitanju i obrazovanju i Danijeli Dubravac za značajan doprinos u realizaciji infrastrukturnih projekata iz kategorije boraca i raseljenih lica.

Predsjednik Skupštine grada Prnjavor Željko Simić uputio je svim sugrađanima čestitke u povodu 24. marta uz želju za što jačim i razvijenijim gradom.

On je napomenuo da obilježavanje Dana grada prati niz kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, ali i podsjetio da su večerašnjoj svečanoj sjednici prisustvovale delegacije pobratimskih gradova Boskovice iz Češke i Sremski Karlovci iz Srbije čime se saradnja Prnjavora širi i izvan granica Republike Srpske i BiH.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš izrazio je uvjerenje da je Prnjavor u proteklih godinu dana značajno napredovao i zahvalio se svakom pojedincu, privredniku, poljoprivredniku, radniku, borcu koji su doprinijeli razvoju lokalne zajednice.

„Zahvalnost i mojim saradnicima, odbornicima u Skupštini grada koji su dio našeg uspjeha. Vrijeme pred nama garantuje novi investicioni ciklus koji će doprinijeti dodatnom razvoju“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

On je precizirao da se trenutno u Prnjavoru gradi više od 10 novih privrednih kapaciteta čija je vrijednost viša od 100 miliona KM, dok će grad imati više od 10 miliona KM javnih investicija.

Svečanoj sjednici Skupštine grada Prnjavor prisustvovala je i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović koja je u izjavi novinarima rekla da je Prnjavor uspješan grad koji svake godine ima nešto novo izgrađeno zbog čega su građani bogatiji za nove sadržaje i imaju bolji standard.

„Želim da se tako nastavi i u narednim godinama, da se grad što više razvija, a stanovnici Prnjavora da umjesto odlaska izaberu da ostanu da žive i rade u svom gradu“ , poručila je Vidovićeva.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić kaže da je za Prnjavor prošlogodišnje dobijanje statusa grada kruna rada lokalne zajednice predvođene gradonačelnikom Tomašem, kao i da je Prnjavor uvijek bio perjanica razvoja Republike Srpske.

„Lokalna zajednica je mnogo uradila na formiranju Poslovne zone nedaleko od ulaza na auto-put, ovdje su uvijek bile velike firme, dolaze kompanije iz Zapadne Evrope , investiraju i otvaraju nova radna mjesta i to pokazuje da je ambijent koji je napravio gospodin Tomaš prepoznat i od privrednika, ali i građana Prnjavora“ , rekao je ministar Šulić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su još i ministri Zlatan Klokić i Željka Stojičić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, poslanici u NS RS, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Snježana Novaković – Bursać, predstavnici opština Čelinac, Stanari, Drvar i Srbac i gradova Gradiška i Laktaši, kao i brojni predstavnici političkog, vjerskog, kulturnog, sportskog i javnog života grada.

U povodu obilježavanja Dana grada jutros su u Spomen – hramu na Vučijaku služeni sveta liturgija i parastos za 626 poginulih boraca ove lokalne zajednice poginulih u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu i položeni vijenci kod spomen – ploča postavljenih u ovom hramu. Parastos uz polaganje vijenaca služen je i kod spomen – obilježja u Šibovskoj.